26 July 2007

Godhamn-Norrbyskär 30km


Umeå närmar sig, vi har idag sett 2 tydliga tecken på det. Umeå är nämligen (i mina ögon) känt för två saker, nämligen björkar (björkarnas stad) och PLUS-Sverker (den levande sågen). Sverker, sågs fikande på norrbyskär, tillsammans med ett litet sällskap.
Usch, min blogg börjar låta som senaste nummret Hänt Extra, nej nu till dagens paddling.

Vi lämnade Godhamn med ett leende på läpparna, ett så fint ställe bjöd på en underbar morgon tillråga på allt, helt vindstilla och sol. Så har inte havet visat sig på ett tag.

Och bättre blev det, frammåt middag tilltog vinden (bakifrån) och morgonens leende växte. Vi nådde Norrbyskär, redan vid 13 tiden. Vi kände oss nöjda med dagens ettap och Peters arm har börjat ömma, så vi bestämde oss för en halv ledig dag.

På stranden där vi drog upp kajakerna träffade vi på ett par som pysslade i sin sjöbod. Det visade sig ganska snabbt att här bodde ett stort kajak intresse, och det faktum att paret byggt 8 kajaker själva säger en hel det. Vi pratade mycket och länge.

Innatt sover vi bredvid en massa kajaker i sjoboden nere vid havet.


2 comments:

Anonymous said...

Här är anonym igen! I morgon skall ni med vördnad vända edra anleten mot Hörnefors för därifrån kom en gång i tiden bröderna Nordahl, vår mest kända fotbollsfamilj. Salutera dem med edra paddlar! Umeå är en mycket historisk stad. Det fanns,i varje fall förr i tiden, en restaurang som hette Kamenskij-källaren. Namnet var en hyllning till den ryske general, som i ett krisartat läge år 1809 av den svenske befälhavaren ombads att rycka in i Umeå för att återställa ordningen bland de demoraliserade svenska soldaterna.

Här i stan pågår festivalen, som ni på detta sätt missar, men detta är nog överkomligt.

Grattis till medvinden!
Hälsn från oss i Helsingborg.

Anonymous said...

Precis innan ön bjuren(ca 20km öster om holmsund) så finns en lite tricky(botten måste vara riktigt dålig) udde. Så blåser det från syd så är mitt tips att ni tar ledigt den dagen. Jag undkom med hjärtat i halsgropen och då blåste det inte mer än 10-12.

/HBB-Daniel =)

PS. Kan även meddela att duschen när jag kom hem var en av de bästa duschar jag har haft.