30 July 2007

Grysskär 0km


Det har inte varit ofta under denna resa som situationsbedömningen, slag fel. Och tur är väl det. För felaktiga beslut kan få farliga konsekvenser. Dagens felbedömning var av snäll natur och inte alls farlig. Men på något vis känns felaktiga beslut alltid tråkiga. Samtidigt lär man sig av sina misstag. Och vipps blir dåligt, bra igen.

Det felaktiga beslut, jag nu talat runt om, togs imorse. Klockan ringde 03 och vi började packa och äta frukost. Framför oss har vi ett par passager som förtjänar en hel del respekt och tankarna var fokuserade på detta. Prognosen sa 6-10m/s syd-sydost, vilket i sig är fullt paddelbart. Men redan vid 0330 blåste det ordentligt. Blåste gjorde det också i våra huvuden kändes det som. Vädret var på gränsen till farbart. Men vi tvekade och valde tillslut att avstå paddling.

Dagen spenderades istället i Umeå där ett besök hos släkt blev dagens höjdpunkt. Vi blev bjudna på god mat och nybakt bröd!! Bara en sån sak.

Med facit i hand mojnade vinden av frammåt middag, och vi hade kunnat paddla, men det är alltid lätt att vara efterklok...

Vi har haft en trevlig dag och det är ändå huvudsaken.

På bilden är Jag, Isac och Martin i baksätet påväg tillbaka till kajakerna.
Coola grabbar!

3 comments:

Anonymous said...

snygg bild tyker jag//kram isac:)
mamma och pappa hälsar

Anonymous said...

roligt för dig o dina släktingar att träffas, kan tänka mig att det kanske blir så ofta när man bor så långt ifrån varandra. du missade hbg-festivalen, den var faktiskt värd o besöka i år, särskilt nu sen dom gjort fint nere vid gröningen o där. dom har t.o.m ett utomhusgym där nu =P kram

Anonymous said...

Tack for intiresny Blog