25 July 2007

Klubben-Godhamn 35km


Idag är en stor dag! I dubbel bemärkelse. 2000km är avverkade och jag har nu spenderat drygt 80 dagar av detta äventyr. Haparanda närmar sig, och trotts att det är en bra bit kvar, börjar man se slutet med vemod. Men somsagt, en bra bit kvar, så det där sparar vi till en annan dag...

Det gick lättare imorse än föregående dagar. Vi kom iväg smidigt, men efter att ha paddlat en halvtimme, bestämde sig vår envisa fiende nr1 (motvinden) för att göra oss sällskap även idag. Kort därefter anslöt även fiende nr2 (rekylvågen) vår lilla skara, och tillsammans bjöd de två på en svettig och hoppig paddling.

Prövningarna pågick fram till middag då vi fick göra ett kort avbrott i paddlandet. Vi hade nämligen tagit os till Sörfillingen. En vacker liten vik på en annars karg och stenig bit kust. Här blev vi inbjudna hos Jan och Sophia som hade dukat fram med kaffe och smörgås. Dom visste verkligen vad vi behövde. Värmda i både kropp och själ, tackade vi för oss och styrde skeppen vidare. Denna gången helt i avsaknad av både nr1 och nr2. Vinden hade helt dött ut och några vågor var inte att tala om. Skönt, och återstående delen av dagen gick åt till att leta tältplats.
Och vilket ställe vi hittade! En liten ö i en skyddad vik med flacka klippor och vindskydd! Perfekt!

Jag vet att jag har sagt det innan, men det tål att upprepas. Stort tack för alla kommentarer och alla ni som läser! Det betyder jättemycket!

4 comments:

Anonymous said...

Hej Jon!
Ett stort grattis till dina tvåhundra! Du tycks njuta av tillvaron eftersom du ser med vemod fram mot slutet, härligt! Kul också att du klarar dig med en kajak av Crunchens storlek.

Anonymous said...

Är så imponerad av dig och det är verkligen kul att följa dina bravader här på bloggen. Grattis till de tvåhundra och stort lycka till med fortsättningen.
mvh / Håkan

Anonymous said...

Hej Jon! idag ska jag o rasmus ner till festivalen, o tro det eller ej men vi ska både klättra på klättervägg o prova på att paddla kajak. haha. undrar hur det ska sluta. hälsa Magnus i lule från mig om du ser han:) han ser nästan ut som dig, så han är lätt o känna igen (fast lite mer vårdad i ansiktet kanske haha). ha det! kramar

Anonymous said...

Lycka till!
Paula Markus o ida på ultunagatan i 'Hbg