14 July 2007

Hålön-Yttrelånghalen ca 30km 13/7


Fredag den 13:e avklarad utan incidenter (förutom att mobilen inte hade ordentlig täckning för att skicka iväg bloggen)

Morgonbestyren betades av i vanlig ordning. Tältrivning, packning och frukost.

Lugn paddling inledde dagen. Ett möte med några av Peters paddelkompisar Lasse och Ullabritt var inbokat på förmiddagen. Vid 10 gled vi in i en pitoresk liten fiskeby. Hela vägen dit hade vi fantiserat vilt om vi skulle kunna tänkas bli bjudna på mat. Vi pratade önskerätter och kom tillslut fram till att det viktigaste var kvantitet. En stor portion av vad somhellst skulle sitta fint. Som en liten parentes kan nämnas att hunger är någonting som en hbb paddlare aldrig blir av med. Hursomhellst, det bjöds på mat och gott var det. Stort tack för trevligt sällskap och ett brott i vår vardag.

Mätta och belåtna drog vi vidare. Matrasten hade dragit ut på tiden så 30 km fick räcka idag. Tältplats var lite bökig att hitta. Tillslut hittade jag en "inföding",Jim. Jag rådfrågade om ett bra ställe och blev erbjuden att tälta bakom familjens sommarstuga. Taget! Sa vi. Underbart läge, fin klippa för kajakerna och på kvällen blev vi bjudna på kaffe. Mycket trevliga människor och vårt första rigtiga intryck av Norrland kan inte bli bättre. Stort tack familjen Nygren!

1 comment:

Anonymous said...

hej hoppas att färden går bra hittade din sida. hoppas att det gick bra i natt så vi inte störde er sömn när vi tittade på solupp gången vid 4:00 LYCKA TILL! hälsnigar Mårten och fam Nygren långharen/VALLVIK